Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Odaberi svoju dražavu Hrvatska Hrvatska
Besplatna dostava iznad 30 €!
Rok isporuke do 3 radnih dana
Sigurno plaćanje sa 3D Secure

Baby ortodontska duda

Umiruje i opušta bebe

Ali i roditelje. Ne ometa, već podržava normalan razvoj zuba, desni, nepca i čeljusti. Bez toksina i potpuno sigurna za vaše dijete.

Umiruje vašeg mališana

Sve prednosti dude, ali bez uobičajene posljedice - nepravilnog rasta zuba.

Potiče pravilno disanje na nos, koje je dobro za koncentraciju i miran san.

Biofunkcionalna: zahvaljujući anatomskom obliku potiče prirodan razvoj nepca i čeljusti.

Opuštena beba

Posebno mekan silikonski štit pruža ugodu sličnu dojenju i pomaže u razvoju prirodnog načina žvakanja.

Sprječava nepravilan rast zuba

Za razliku od standardnih duda, naša duda je plosnata. Raspoređuje pritisak u širinu i ne stvara pritisak na nepce, ne savija ga čime se sprječava pojava visokog, gotskog nepca. Plosnati oblik onemogućuje stvaranje vakuuma u ustima, sprječava nastanak otvorenog zagriza i nepravilan rast zuba te potiče pravilno disanje na nos, umjesto na usta.

Podržava normalan razvoj nepca i čeljusti

Bočna krilca usmjeravaju pritisak pri sisanju na čeljust, a ne na nepce čime omogućuju da zubni luk ima primjeren zaobljeni oblik. Ortodontsku dudu razvio je Herbert Pick, dr. med.dent. potaknut činjenicom da je njegov sin upotrebom neadekvatne dude razvio križni zagriz. „Samo 20% deformacija čeljusti genetičkog je pordijetla.", tvrdi dr. Pick.

Promiče optimalno disanje

Kad nepce naraste kako treba i ne poprimi neuobičajeni oblik s visokim lukom, ono promiče disanje kroz nos. Stoga biofunkcionalna duda pomaže spriječiti probleme s disanjem, a samim time i probleme sa spavanjem i koncentracijom.

Najbolja duda na svijetu…

...je dojka. Majka priroda uvijek najbolje zna. Biofunkcionalna duda Curaprox stvara isti ugodan osjećaj kao prirodna bradavica i podržava prirodni proces gutanja.

„Moje dijete voli previše ortodontsku dudu”

Neuobičajeni ravni vrh ortodontske dude Curaprox pametno usmjerava tlak usisavanja na čeljust, a ne na nepce… i tako promiče zdrav razvoj na više načina. Stoga ne trebate brinuti ako faza sisanja kod vašeg djeteta potraje nešto dulje.

Zašto su pregrizi i otvoreni zagrizi loši?

Potiču disanje na usta, što može dovesti do problema kao što su poremećen san i poteškoće koncentracije. Ispravljanje deformacija kako dijete postaje starije problem je koji možete spriječiti u startu. Kada zubi rastu na pravilni način, dijete diše kroz nos, što jamči zdrav razvoj.

Pomaže li biofunkcionalna duda Curaprox odmah?

Da. Odmah počinje pružati podršku razvoju djeteta na više načina. Dr. med. dent. Herbert Pick, koji je razvio ortodontsku dudu Curaprox, upozorio je da polovica djece koja upotrebljavaju konvencionalne dude razviju pregrize ili otvorene zagrize. Odaberite drugu mogućnost.

Dječja četkica za zube

Zabavna, nježna, učinkovita –
već od prvog zuba

Više… Kupi

Trudni ste?

Kako se brinuti za sebe

Više…